Kärror/Pirror

Vi är Generalagent för Expresso Deutschland GmbH. En Expressokärra kännetecknas av hög kvalité och ergonomiskt fokus. Tack vare moduluppbyggnaden erbjuds en mångfald varianter av kärror - Du kan få nästan vad Du vill ha! Nedan ser Du en sammanställning av några av våra vanligaste pirror / kärror. Vill Du istället se dem specificerade per trappmedskategori så klicka på undermenyerna till vänster. Klicka för info: Varför lång eller kort trappmed?

       

Alla kärror levereras färdigmonterade - Vi är måna om vår kvalité och Din säkerhet!
Vill du ha Din logotype på Din kärra/ pirra? Ange det i Meddelande-rutan när Du beställer! Klicka här för att läsa mer om logga!  

 

 

OBS!! FÖR BILLIGARE VARIANTER, SE KÄRROR/PIRROR BUDGET!
Sidan du är på nu hittar Du våra bästa och mest professionella kärror/pirror. Om du är ute efter våra budgetvarianter, klicka här eller gå in på ”Kärror/Pirror Budget” i menyn. Där hittar du bra kärror/pirror till riktigt låga priser.

 

Vagnar

Favoriten

Favoriten - ORIGINALET! - är vår klassiker; den mest sålda professionella aluminiumkärran i Europa! I Sverige är den definitivt den mest sålda flyttkärran, men används förstås inom många andra branscher. Med ett stort urval lastplattor och olika hjultyper, kan den fås att passa de flesta behov. 

Favoriten, platta 5, airlexhjul

Ett populärt exempel på modul- uppbyggnaden av kärrorna - denna är alltså Favoriten men med den lite större plattan - nr 5 - samt med punkteringsfria däck, Airlex.

Höggodskärra X-tra hjul

ML topptung, höggodskärra komplett med bärhandtag, handtagskit, dubbla spännband, hjuladapter och ramskydd.

Tunggodskärra Matador

Här är kärran/pirran för det som är riktigt tungt! Klarar hela 560 kg och används till större värmepumpar, kassaskåp, automater etc. Godset fixeras med inbyggt spännband. Kärran har utfällbara stödhjul samt inbyggd rem/rullband som används som trappmed.


TÄBY

TÄBY är framtagen i nära samarbete med vår leverantör, särskilt för den svenska marknaden. En typisk "allround-kärra" med både fällbar lastram och en fast lastplatta. Är ni vana vid tradi-tionella färgglada stålkärror/pirror/säckakärror, så lovar vi att ni kommer jubla över denna modell!

Höggodskärra

Höggodskärran är, precis som det låter, speciellt framtagen för höga gods: t ex värmepumpar och varmvattenberedare. Varför köra med godset i ansiktet? Höggodsskärran klarar 300 kg - men väger bara 16,5 kg! Extra bärhandtag för Din jobbarkompis - en viktig hjälp när det är tungt.


Stor paket-/Glasskärra

Stor paketkärra (Glasskärra) har rak rygg, och logo-skylt ingår. Fällbar lastram med rambreddare för stor lastyta - 550 x 550 mm. Istället för de "vanliga" handtagen har Stor paketkärra en handtagsbygel.

 

 

 

Arninge, lufthjul

Arninge är en liten jätte! Passar främst till vitvaruhantering, trots sin låga höjd. Detta möjliggörs genom att vi på denna kärra har satt handtagen högre än standard, och du kommer därmed en bit ifrån godset som är lastat. Den har både en liten lastplatta och en fällbar lastram.


Fathanteringskärra 250kg

Fathanteringkärra i svetsat stål. Smidig och stabil, punkteringsfria hjul med kullager. Passar 200 liters-tunnor med kant. Två stödhjul av masivt gummi med kullager.

Finns även att beställa med lufthjul.

.

.

 

Fathanteringskärra 350kg

En suverän fathanteringskärra som klarar 350kg - och flera olika sorters fat. Lastning av fatet kan ske från både golv och pall. Utrustad med vinsch, så att du enkelt kan höja/sänka fatet.


Fällbar Topp

Ännu ett lysande exempel på en kombinationskärra! Har du ibland högt gods att transportera, så mäter den hela 1600mm i uppfällt läge, och du slipper godset i ansiktet. Behöver du istället flytta något lägre, t ex en tvättmaskin, så fäller du ner toppen.

Hopfällbar kärra 50 kg

Mycket smidig kärra! Den tar extremt liten plats och passar t ex en servicetekniker, säljare osv. som hanterar 20-50 kg. Kärran klarar 50 kg på plan mark men vi rekommenderar INTE att man drar upp/ner denna typ av kärra i trappor då den saknar trappmedar. Se istället vår kärra "Fällbar" som tål upp till 150 kg - i trappor! OBS! Kärran är nu svart som standard, inte blå som på några av bilderna.


Hopfällbar kärra 125 kg

Mycket smidig kärra! Den tar extremt liten plats och passar t ex en servicetekniker, säljare osv. Solida gummihjul med kullager.  Kärran klarar 125 kg på plan mark men vi rekommenderar INTE att man drar upp/ner denna typ av kärra i trappor då den saknar trappmedar. Se istället vår kärra "Fällbar" som tål upp till 150 kg - i trappor! 

Hopfällbar kärra 150 kg

Mycket smidig kärra! Den tar extremt liten plats och passar t ex en servicetekniker, säljare osv. Solida gummihjul med kullager.  Kärran klarar 150 kg på plan mark men vi rekommenderar INTE att man drar upp/ner denna typ av kärra i trappor då den saknar trappmedar. Se istället vår kärra "Fällbar" som tål upp till 150 kg - i trappor! 


Hopfällbar kärra 250 kg

Mycket smidig kärra! Den tar extremt liten plats och passar t ex en servicetekniker, säljare osv. Kärran klarar 250 kg på plan mark men vi rekommenderar INTE att man drar upp/ner denna typ av kärra i trappor då den saknar trappmedar. Se istället vår kärra "Fällbar" som tål upp till 150 kg - i trappor! OBS! Färgen är numera svart som standard, inte blå som på den del av bilderna.

Multi-funktionskärra 300 kg, airlex

Precis som benämningen antyder är detta en kärra/pirra med många användningsområden, men används med fördel i nedfällt läge. Den kallas även 2in1 eller Centrumkärra/pirra. Denna modell är utrustad med punkteringsfria airlexhjul med dubbla kullager.


Mångsidig

Mångsidig är, liksom Favoriten, en stapelkärra som passar det mesta, men här har Du öronhandtag istället. Fördelen med öronhandtagen är att man kan köra mycket högt gods på ett enklare sätt.  Man kan hålla i handtagen mycket längre ut vilket ger en bättre vinkel mot kroppen och godset hamnar inte i ansiktet.

Mångsidig, platta 5, Airlexhjul

Mångsidig är, liksom Favoriten en kärra som passar det mesta, men här har Du öronhandtag istället. Dessa handtag gör att det blir bekvämare att köra väldigt högt gods utan att det hamnar i ansiktet. Plattan är på denna modell något större än normalt (se specifikationerna).


Mångsidig/smal

Denna kärra levereras med över ett dussin olika plattstorlekar men här visar vi den model som sveriges största bröddistributör har köpt över 300 st av.  Just denna platta som visas är perfekt för bl.a. wellpappkartonger som kräver support hela vägen (annars viker de sig och man tappar godset).

Smidig - rak rygg

Denna kärra som bara väger 9,6 kg används t ex av många inom Posten. Den klarar vikter upp till 150 kg utan att ta nämnvärd plats. Små fötter på lastramen underlättar tippmomentet. Dubbla stag i ryggen gör det omöjligt för paketet att "falla igenom".

Fällbar

En liten, smidig kärra som enkelt fälls ihop, och lätt kan stuvas in i bagageutrymmet.  Denna kärras skall INTE jämföras med de leksakskärror som oftast säljs via postorder etc.  Kärran innefattar trappmedar (se film efter "mer info") och är antagligen den mest professionella fällbara kärra som finns. Dubbla precisionskullager är standard.

Nätt storlastare

En kärra som tar litet utrymme i förhållande till all den last den rymmer! Kärran används mycket av dem som kör mindre, lägre bilar. Kärran är nämligen 200 mm kortare än vår standardkärra. Vi har dock kompenserat den lägre höjden med ett enormt lastplan (se spec.). Används för leverans av alla sorts paket.

Flexibel

Flexibel (kallas även Speditörskärran) har både en kort, fast lastplatta och fällbar lastram. Detta är en perfekt kärra om man behöver långa trappmedar samt en något bredare kärra än vår "Favoriten" då man laster mer skrymmande gods. Kärran erbjuder dessutom två lastplan.

Lagerkärra

Lagerkärran har inga trappmedar, och passar därför bäst då Du rör Dig i miljöer utan nivåskillnader eller trösklar. Hjulen är dessutom för hårda för att köra utomhus konstant. Denna kärra håller i årtionden om man använder den med förnuft samt inte överbelastar den konstant.

 .


Tiller - kärra med lyftfunktion

Tiller är kärran/pirran med automatisk (batteridriven) lyftfunktion som även fungerar som en liten gaffeltruck!