Lyft med rätt teknik! - För en skadefri kropp

Förflyttning av gods och tunga föremål är en viktig del av många företags verksamhet, men det kan också orsaka allvarliga hälsoproblem för personalen. Att lyfta och bära tunga föremål på fel sätt kan leda till allvarliga skador på rygg och nacke. Det är därför avgörande att företagen tar ansvar för att skydda sin personal genom att erbjuda ergonomiska produkter som minskar belastningen på kroppen.

En av de bästa lösningarna för att förflytta tunga föremål är att använda lyfthjälpmedel såsom vagnar och kärror. Dessa produkter är utformade för att underlätta hanteringen av tunga föremål på ett ergonomiskt sätt som minskar belastningen på rygg och nacke. En magasinkärra, till exempel, är ett utmärkt val för att transportera tunga föremål på korta avstånd, medan en transportvagn är mer lämpad för att flytta stora mängder gods på längre avstånd.

Genom att investera i ergonomiska produkter för förflyttning av gods kan företagen spara både tid och pengar. Genom att skydda sin personal mot skador minskar risken för sjukskrivningar och förlorad arbetstid, vilket i sin tur kan leda till högre produktivitet och lönsamhet.

Att välja rätt lyfthjälpmedel är viktigt för att säkerställa en säker och effektiv hantering av tunga föremål. För att välja rätt produkt bör man överväga faktorer som belastningskapacitet, arbetshöjd och handtagens utformning.

 

Knep för att lyfta rätt:

1. Placera fötterna axelbrett isär och stå tätt intill föremålet som ska lyftas

Detta ger dig en stabil bas och en god balans. Genom att stå nära föremålet minskar du också risken för att föremålet ramlar eller tappas.

2. Sätt dig på huk och håll ryggen rak

Det är viktigt att böja knäna och sänka höften för att lyfta föremålet. Undvik att böja dig framåt från stående ställning, då detta kan leda till skador i rygg och nacke. Håll ryggen rak under hela lyftet, och undvik att svanka eller kröka ryggen.

3. Lyft föremålet rakt upp

Lyft föremålet med benen genom att räta på knäna och höften samtidigt. Håll föremålet nära kroppen och undvik att vrida kroppen eller vända dig under lyftet. Genom att lyfta föremålet rakt upp minskar risken för skador på rygg, axlar och nacke.

4. Använd hjälpmedel om föremålet är för tungt

Om föremålet är för tungt att lyfta ensam, se till att hämta hjälp från en annan person eller använda lyfthjälpmedel, som en magasinkärra, tralla eller transportvagn. Detta minskar risken för skador på rygg och muskler och gör lyftet enklare och mer effektivt.

5. Undvik att lyfta föremål över axelhöjd

Att lyfta tunga föremål över axelhöjd kan belasta axlar och nacke, och öka risken för skador. Se till att placera föremålet på en lämplig höjd innan du lyfter det, eller använd hjälpmedel som kan höja och sänka föremålet till en mer lämplig höjd.

 

Lycka till!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Företag|Privatperson
Produkter

Kommande mässor

 

Besöksadress

 

Information

 

Kontakt