Pallyftare - Bra råd för att välja rätt pallyftare!

Det finns mycket att tänka på vid köp av en pallyftare. Vill ni att er pallyftare är tyst och inte skramlar? Vill ni att det är enkelt att ta sig fram i snö och grus? Vill ni att den är lättmanövrerad? Vill ni att den är skonsam mot era golv?

För att få ut det mesta av en pallyftare och inte tvingas köpa en ny var 5e år så är det viktigt att köpa en pallyftare med lång livslängd. Detta är ett klimatsmart val och gör även att ni sparar pengar i det långa loppet.

Vad ska pallyften användas för?

Först och främst är det viktigt att kolla på vad pallyften ska användas för. Gaffellängden är det som avgör hur stor pall du kan hantera och hjulen är oftast det som avgör maxlasten. 1140 mm är standard och anpassad efter en Europall - dessa gafflar klarar man sig oftast med.

Dem små palldragarna med korta gafflar - exepelvis 810 mm är anpassade för att klara halvpallar eller en Europall på sidan. Vi rekomenderar däremot alltid 1140 mm vid hantering av Europallar för att säkerställa att lasten är stabil och inte kan tippa.

Vid riktigt tung last krävs det så kallade boogie-hjul, alltså dubbelhjul för att klara av lasten. Boogiehjulen hjälper till att öka stabiliteten och gör att pallyften klarar av mer vikt. Vår pallyft Panther 3082 med boogie-hjul kan hantera last på hela 3 ton.

I situationer där ni vill effektiviera tiden så vill ni leta efter funktionen "Quicklift". Hos oss på Micrologistic är alla pallyftare utrustade med Quicklift-funktion. Detta sparar mycket tid och gör jobbet mer effektivt!

 

I vilken miljö ska pallyften användas?

En annan viktig del är vilken miljö som pallyften ska användas i. Ska den användas i butiksmiljö eller annan typ av miljö där kunder rör sig - så vill du gärna att den är tyst. Detta är en egenskap väldigt få pallyftare har. Dem är oftast kända för att skramla mycket när dem dras över klinkergolv eller bullra när dem körs över grus och sement. I en butik vill man ha en trivsam miljö för kunder att röra sig i och en behaglig ljudnivå för anställda att jobba i - så detta är en egenskap att leta efter. Vår pallyftare Cross Silent är knäpptyst och endast uppmätt till 60dB.

För sterilia miljöer med höga hygienkrav så som sjukhus och laberatorier så har vi ett utbud av rostfria och explosionssäkra pallyftare.

Ska pallyften användas mycket utomhus så att det viktigt att den kan ta sig fram. Du vill inte fastna i snö eller grus och riskera att inte komma fram i tid eller att slita ut personal. Vår pallyftare Cross Silent är den bästa pallyftaren på marknaden vid snö och grus. Tror du oss inte? Välkommen in och prova!

 

Vilka ska använda pallyften?

Om ni har mycket personal som hanterar pallyften - exempelvis i en matbutik eller annan butikmiljö med många anställda, så är det viktigt att ha en lättmanuvrerad pallyft som alla kan hantera. Hos oss på Micrologistic erbjuder vi endast pallyftar med ergonomiskt utformade handtag och lättmanuvrerade hjul. Detta gör det enkelt för vem som helst att hantera en pall.

 

Hållbarhet

För att spara pengar och göra miljön en tjänst så bör du välja en pallyft med lång livslängd.

 

Övriga pallyftare

Kvartspallyftare - Används för precis som det låter, kvartspallar. Detta är en mindre typ av pallyft som oftast används i matbutiker för att hantera mjölkpallar, pallar med konservburkar etc. Perfekt för mindre leveranser och små påfyllningar, som mjölk exempelvis.

Elektrisk driva pallyftare - Dessa typer av pallyftare används när man måste vara tidseffektiv. Exempelvis vid en leverans eller liknande.

Staplare - Perfekt när man vill komma högt upp. Antingen vid placering av gods eller för att plocka gods.

Saxlyftare / Höglyftare - Används för att lyfta upp godset till en bra ergonomisk arbetshöjd.

 

Att välja rätt

Sjävklart hjälper vi er gärna att hitta rätt pallyft för just era behov. Tveka inte att kontakta oss på info@micrologistic.com eller 08 - 544 401 50.

 

 

Företag|Privatperson
Produkter

Kommande mässor

 

Besöksadress

 

Information

 

Kontakt