Flytta kylskåp och vitvaror

Om du arbetar med flytt vet du säkert att vissa saker är svårare att flytta än andra. När du står där framför kylskåpet eller tvättmaskinen är du i behov av rätt utrustning och kunskap för att genomföra flytten. Läs vår guide med tips för att flytta kylskåp och andra vitvaror, och kolla in vårt sortiment av effektiva hjälpmedel för all typ av flytt och transport.

Flytta kylskåp själv – 3 tips

Att flytta vitvaror behöver inte vara särskilt svårt om du har en bra plan i förväg. Med rätt typ av utrustning och verktyg kan du effektivisera flyttarbetet och minska arbetskraften som krävs för flytten. Här går vi igenom tre viktiga saker som kan vara bra att tänka på, och vilka produkter som kan hjälpa dig att underlätta flytten.

1. Skydda golvet

Att skada golvet i samband med flytten resulterar i en tråkig historia, en missnöjd kund, och kan bli dyrt för dig att åtgärda. Skydda därför golvet ordentligt, exempelvis med vår SlideBoard – en tålig matta speciellt framtagen för hantering av tunga möbler och vitvaror. Köp till vår ML X-tra för ytterligare skydd för känsliga golv.

 

Läs mer om våra golvskydd i vår artikel om att skydda golvet vid flytt!

2. Lyft kylskåp rätt och tänk på trapporna

Även om många kylskåp väger mycket är det ofta snarare deras otympliga form som försvårar lyftarbetet. Att vara minst två som lyfter brukar oftast vara en förutsättning för att undvika skador eller olyckor, såvida man inte använder sig av rätt utrustning.

En stabil aluminiumkärra gör att du knappt behöver lyfta kylskåpet alls. Investera i en tålig kärra av hög kvalitet!

Om det inte går att undvika trappor under flytten kan en trappklättrare vara en skonsam och effektiv lösning. Med en elektrisk trappklättrare blir tunga lyft i trappor inte jobbigare än på plan mark.

Om kylskåpet eller vitvarorna behöver lyftas på plats kan bärselar underlätta och minska skaderisken. Minska och fördela belastningen och flytta diskmaskin, kyl och tunga föremål på rätt sätt.

3. Säkra i bilen

Väl på plats i flyttbilen är det givetvis viktigt att ni har rätt utrustning för att kylskåpet ska ligga still under trnsporten. Investera i några högkvalitativa och tåliga spännband för att säkra kylskåp och andra möbler med. 

Kontakta oss för mer hjälp

Om du vill ha fler tips på produkter för dig inom flyttbranschen eller andra tips och råd är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi är experter på lyft och förflyttning och tillhandahåller hjälpmedel för professionella kunder och företag.

 

Företag|Privatperson
Produkter

Kommande mässor

Elmia Lastbilsmässa, Jönköping

Monter: D 05:45

Datum: 21-24 Augusti 2024

Varmt välkomna!

Besöksadress

 

Information

 

Kontakt