Kärror - Bra råd för att välja rätt kärra!

 

Vi är generalagent för Expresso Deutschland GmbH, som har mångårigt kunnande bakom sig när de kontinuerligt utvecklar hanteringsutrustning, där ledorden är kvalité och ergonomi. 

De moduluppbyggda kärrorna ger kort sagt obegränsade möjligheter att utforma en kärra/pirra efter just era behov; hittar ni inte vad ni söker i vårt standardsortiment, så kontakta oss - vi lovar att vi löser det!

Vi föreslår att ni läser igenom följande, innan ni väljer kärra/pirra:

Luftgummihjul eller Airlex - Punkteringfritt?

Alla våra däck är försedda med dubbla precisionskullager, och är därmed mycket lättrullade.

Luftgummihjulet är ett hjul med däck av mycket hög kvalité. Alla ingående delar kan köpas separat, och innerslangen kan bytas utan verktyg p.g.a vår sprängring och utan att man behöver montera av hjulet från axeln. Rör du dig ofta i miljöer med höga trösklar så är luftgummihjulet ett bra val.

Airlex - Punkteringsfria hjulet har ca 1 miljon bubblor i sig och detta innebär att man fortfarande får en viss komfort. Detta däck är som ett mycket hårt pumpat däck och det går aldrig att få punktering. ALDRIG!

 

Lång eller kort trappmed?

I stort sett alla de pirror vi säljer har trappmedar - detta underlättar markant då du rör dig vid nivåskillnader, eftersom du låter trappmeden glida på trappsteget/trottoarkanten istället för att "studsa" med din pirra. Varje studs är en påfrestning för både armar, axlar, nacke och gods!

En kort trappmed används framför allt vid distribution av små paket, glass, kaffe etc. En kort trappmed gör att kärran inte skrymmer så mycket, och den passar därmed även mindre bilar. En kort trappmed räcker över ett trappsteg i taget. Den passar även bra om man hanterar tungt gods, t ex en värmepump. Då kan det vara viktigt att kunna "vila" med hjulen på varje trappsteg, och detta fungerar bäst med en kort trappmed.

En lång trappmed används framför allt inom flyttbranschen och med fördel om man skall upp/ner hela våningsplan. Kärran ligger och  glider på 2-3 trappsteg åt gången. En kärra med långa medar kan även läggas ned och vila på medarna, och man kan därmed lasta av/på på ett smidigt sätt. Ett ypperligt exempel på det senare är vår däck-kärra, där man enkelt kan lasta däcken i/ur bil eller biltvätt, med kärran liggande och däcken därmed i arbetsvänlig höjd.

 

Knogskydd?

De flesta av våra handtag har knogskydd, vilket gör att skyddet tar emot smällen om du råkar komma för nära en vägg eller dörrkarm – du skonar dina knogar, helt enkelt!

 

Lastyta?

Tänk på att om du lastar stadigt gods (plastbackar, hårda kartonger o likn) behöver du inte nödvändigtvis ha en lastyta som är lika stor som godset. Oftast räcker det med att du har en tillräckligt stor ”lastläpp” för att kunna kila in den under det staplade godset, och sedan häva upp godset i lutande position så att kärrans ram bär din last.

Vi har en uppsjö av standardstorlekar på lastplattor/ramar.  Om du är osäker på vilken storlek som passar er bäst så kontakta oss.

 

Logotypeskylt?

Med en ”logo-skylt” på Din kärra har Du slagit två flugor i en smäll; förutom en snygg profilering av Ditt företag, har Du samtidigt markant minskat stöldbegärligheten! Kanske vill Du även lägga till en löpande numrering om Du har flera kärror, eller varför inte markera den med bilens nummer om kärran hör till en specifik bil? Alltfler av våra kunder låter de anställda kvittera ut sina pirror, och betonar därmed ett tydligt ansvar för sin kärra. Allt vi behöver för att trycka Din egen logo-skylt, är Din ”logga” i .eps-format, samt en beskrivning på ev tillägg – resten ordnar vi! Du kan även montera logga på kärra /-or Du redan har. Skylten trycks på UV- beständig plast.

 

Följ oss på Bildresultat för instagram text!

Företag|Privatperson
Produkter

Kommande mässor

Lastbil 2022

Automässan 2023

 

Besöksadress

 

Information

 

Kontakt