Kärror – Bra råd för att välja rätt kärra!

   

 

Har ni behov av nya kärror för flytt och transport? Vi har ett brett utbud för alla behov och ändamål, och det kan vara svårt att välja rätt kärra för era behov. Mellan hjul och handtag finns många delar på en kärra som kan anpassas för era behov. Läs mer om vad du bör tänka på innan du väljer kärra för er verksamhet här!

Pirror av hög kvalitet

Vi är generalagent för Expresso Deutschland GmbH, som har mångårigt kunnande inom hanteringsutrustning och arbetar utifrån ledorden kvalitet och ergonomi. Deras moduluppbyggda produkter ger i stort sett obegränsade möjligheter att utforma en kärra/pirra efter just era behov; hittar ni inte vad ni söker i vårt standardsortiment, så kontakta oss – vi lovar att vi löser det!

Se hela vårt sortiment av pirror och magasinskärror →

Elektriska trappklättrare

Klassiska pirror i all ära, men om du ska lyfta tunga saker upp för trappor eller höga trösklar kan en specialtillverkad trappkärra vara en värd investering. Våra elektriska trappklättrare hjälper till med lyftet och undviker skador på ryggar och last!

Hopfällbara kärror

Om du behöver spara plats, eller vill kunna ha med en kärra i bilen, kan en hopfällbar modell vara ett smart val. En magasinkärra som är hopfällbar tar upp minimalt med plats, men kan belastas med lika mycket som en standardmodell.

Se vårt sortiment av hopfällbara pirror →

Hjul – Luftgummihjul eller punkteringsfritt?

Alla våra däck är försedda med dubbla precisionskullager, och är därmed mycket lättrullade. Vi har både lufthjul och punkteringsfria hjul.

Luftgummihjulet har ett däck av mycket hög kvalitet. Alla ingående delar kan köpas separat, och innerslangen kan bytas utan demontering och utan verktyg tack vare vår sprängring. Rör du dig ofta i miljöer med höga trösklar så är luftgummihjulet ett bra val.

Airlex – Det punkteringsfria hjulet har ca 1 miljon luftbubblor i sig, vilket ger en viss komfort. Detta däck känns som ett mycket hårt pumpat luftdäck, och får aldrig punktering – ALDRIG!

Se vårt utbud av hjul till pirra →

Trappmed – lång eller kort

I stort sett alla våra pirror har trappmedar – detta underlättar markant då du rör dig vid nivåskillnader, eftersom du låter trappmeden glida på trappsteget/trottoarkanten istället för att "studsa" med din pirra. Varje studs är en påfrestning för både armar, axlar, nacke och gods!

En kort trappmed används framför allt vid distribution av små och lättare paket. Kärran skrymmer inte så mycket, och den får plats även i mindre bilar. Även för tungt gods hjälper korta medar, eftersom du kan vila med hjulen på varje trappsteg.

En lång trappmed används framför allt inom flyttbranschen och med fördel om man skall upp/ner hela våningsplan, eftersom kärran vilar på 2–3 trappsteg åt gången. En kärra med långa medar kan även läggas ned helt, för smidig lastning. Ett ypperligt exempel på det senare är vår däckkärra, där man enkelt kan lasta däcken i/ur bilen med kärran liggande och däcken därmed i arbetsvänlig höjd.

Knogskydd

De flesta av våra kärror har handtag med knogskydd, som tar emot smällen om du råkar komma för nära en vägg eller dörrkarm. Undvik onödiga skador!

Lastyta

Tänk på att om du lastar stadigt gods behöver du inte nödvändigtvis ha en lika stor lastyta som godset. Oftast räcker det med en tillräckligt stor ”lastläpp” för att kunna kila in den under det staplade godset. I lutande position blir kärrans ram ytan som bär lasten.

Vi har en uppsjö av standardstorlekar på lastplattor/ramar.  Om du är osäker på vilken storlek som passar er bäst, kontakta oss!

Skylt med logotyp

Med ditt företagsnamn tryckt på kärran har du slagit två flugor i en smäll. Förutom en snygg profilering av företaget har du samtidigt markant minskat stöldbegärligheten! Kanske vill du även lägga till en löpande numrering om du har flera kärror, eller varför inte markera den med bilens nummer?

Alltfler av våra kunder låter de anställda kvittera ut sina pirror, och betonar därmed ett tydligt ansvar för sin kärra. Allt vi behöver för att trycka din egen logga på kärrorna är en bild i .eps-format, samt en beskrivning på eventuella tillägg – resten ordnar vi! Vi kan även montera tryck på kärror du redan har. Skylten trycks på UV-beständig plast.

Företag|Privatperson
Produkter

Kommande mässor

Elmia Lastbilsmässa, Jönköping

Monter: D 05:45

Datum: 21-24 Augusti 2024

Varmt välkomna!

Besöksadress

 

Information

 

Kontakt